top of page
  • 1
  • Facebook
  • Instagram
Lawyer with Clients

הסכם גירושין

הסכם גירושין הינו הסכם המיועד להסדיר את סיום היחסים בין בני הזוג, ומטרתו לסדר את העניינים השונים הקשורים לנושא, ולמנוע מאבקים משפטיים ממושכים.

בדרך כלל, הסכמי גירושין כוללים התייחסות לנושאים הבאים: חלוקת הרכוש שנצבר על יד בני הזוג במהלך השנים (כגון : דירה, כלי רכב, חסכונות חשבונות בנק וכו...), חלוקת הזכויות הסוצואליות (כמו פנסיה, קצבאות ילדים), חלוקת חובות ומשכנתאות, חלוקת זמני שהות עם הילדים, אופן קבלת החלטות לגבי הילדים (כגון חינוך, נסיעות הילדים לחו"ל) ומנגנון הסדרת מחלוקות עתידיות בקשר לילדים וקביעת מזונות הילדים/האשה.

האם אפשר להתגרש בלי הסכם גירושין

הניסיון מלמד שגירושין ללא הסכם, משאירים את כלל הנושאים שחייבים להסדיר ללא מענה ומצבים אלה מובילים בדרך כלל למחלוקות קשות אשר מביאות את הצדדים לבית המשפט ולהחרפת הסכסוך בין בני הזוג, דבר שמאריך מאוד ומכער את הליך הגירושין, במיוחד כשיש כספים /נכסים רבים וביתר שאת כאשר מדובר בילדים משותפים.

אישור ההסכם

כדי שלהסכם הגירושין יהיה תוקף משפטי עליו לקבל אישור של בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה. קבלת האישור, כרוכה בהגשת בקשה לבית המשפט, כאשר לאחר הגשתה, ייקבע תאריך לדיון. בדיון יוודא השופט/הדיין כי מי שחתם על ההסכם הם אכן אלו שהתייצבו לדיון, יוודא כי הצדדים הבינו את כל האמור בהסכם וכי חתמו עליו מרצונם החופשי וללא כל לחץ או כפיה, לבסוף, יתן תוקף של פסק דין להסכם הגירושין.

לצורך ניסוח ההסכם אין חובה על בני המשפחה להיות מיוצגים על ידי עורך דין, אך עקב חשיבות ההסכם והמורכבות שלו חשוב מאוד להיעזר בעורך דין בעת הניסוח.

למי ואיך פונים?
 

לצורך ביטול הסכם הגירושין יש להגיש תביעה לביטול הסכם גירושין לערכאה שאישרה את ההסכם:

בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

 


חשוב לדעת!


ההסכם ילווה אתכם במשך שנים רבות, לכן יש חשיבות רבה שהסכם הגירושין יערך באופן מקצועי ויתאים את עצמו לצרכים של בני הזוג, תוך שהוא רואה את טובת ילדיהם הקטינים ויצפה פני עתיד.

ביטול ההסכם

 

במקרים מיוחדים וחריגים, בהם התברר בין היתר שהסכמת הצדדים לחתום על הסכם הגירושין לא הייתה מדעת, ניתן להגיש תביעה לביטול הסכם גירושין, אך הסכם הגירושין יבוטל רק בנסיבות חריגות.

דוגמאות לעילות לביטול הסכם גירושין: 

  • במקרה בו יוכח כי הצדדים חתמו על אישור הסכם הגירושין שלא מרצונם החופשי, או מבלי שהבינו את משמעות ההסכם.

  • במקרה בו התברר שאחד הצדדים חתם על ההסכם בחוסר תום לב, תוך שהוא מסתיר מהצד השני פרטים מהותיים להסכם (למשל: אינו מגלה על קיומו של חשבון בנק רלבנטי) או שאחד הצדדים חתם על ההסכם כשלא הייתה לו כוונה לקיים אותו.

  • במקרה בו אחד הצדדים חתם על הסכם הגירושין בגלל שבן זוגו הטעה אותו, או העלים ממנו מידע חיוני מתוך כוונה להטעות אותו. במקרה זה הצד שהוטעה יכול להגיש בקשה לביטול ההסכם.

  • ככלל, הערכאות המשפטיות יעדיפו קיומו ואכיפתו של הסכם על פני ביטולו, במקרים בהם צד אחד מפר את ההסכם.

bottom of page